DONEREN

Help mee

“EXTREEM NORMAAL” is niemands verdienmodel

Om maximaal impact te kunnen maken, geven we heel veel weg: niet alleen onze tijd, maar ook ons geld en onze middelen. Niemand van ons verdient aan ‘Extreem Normaal’. We gaan eigenbelang uit de weg en vertrouwen dat God zal voorzien in wat nodig is.

Onderdeel van 'Vrienden met rijst'

Extreem Normaal wordt uitgegeven door onze Stichting ’Vrienden Met Rijst’. Die naam is niet zomaar verzonnen. 

Sinds de oprichting zijn we actief in Nederland en daarbuiten om volgelingen van Jezus te activeren om rond te gaan, goed te doen en te genezen. In het buitenland gebeurt dit met name in Nepal, waar we samen met vrienden het evangelie handen en voeten geeft met medische en humanitaire hulp aan de allerarmsten, het ondersteunen van een weeshuis, maar ook door het trainen van de Nepalese kerk in ‘extreem normaal’ christendom via bootcamps, outreaches en conferenties. 

Mensen die lijden aan armoede en honger zitten vaak niet te wachten op een geestelijk praatje. Ze hebben concrete hulp nodig die zorgt voor hun lichamelijk welzijn. Voor hen willen we vrienden zijn die in hun noden voorzien. Vrienden met rijst dus (maar ook met kip, groente, schoon drinkwater, medicijnen, kleding en al het andere dat nodig is).

De enorme impact die we hebben mogen zien, is mede te danken aan de hulp van onze vrienden in Nederland en België. Donaties gebruiken we nooit voor onszelf. Alles is bedoeld om mensen te helpen en impact te maken. Wil je ook onze vriend worden?

ANBI- STATUS

Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) kunnen gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij schenken en erven. Stichting ‘Vrienden met Rijst’ voldoet aan de door de belastingdienst gestelde voorwaarden en is door de belastingdienst aangewezen als een ANBI. Wij kunnen dus ook gebruik maken van belastingvoordelen.

Wil je ons helpen? Dan kan dat op meerdere manieren!

01. Eenmalige of maandelijkse gift

Je kunt je gift zelf overmaken naar:

Stichting Vrienden met Rijst
Voerman 25
2163 BG  Lisse
IBAN nummer: NL49ABNA0456846301
BIC nummer: ABNANL2A

Of  je kunt via de website van Stichting ‘Vrienden Met Rijst’ een machtiging invullen voor een éénmalige of maandelijkse gift.

02. Structureel Schenken / nalaten

Je kunt op meerdere manieren Stichting ‘Vrienden Met Rijst’ steunen. Wij zijn merendeels afhankelijk van giften. Om ons werk te kunnen doen hebben we vrienden nodig.

Daarom hebben we het liefst dat je ons structureel ondersteunt. Gelukkig helpt de Belastingdienst mee. Die heeft ons erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarvoor moeten we aan strenge eisen voldoen. Onze financiën moeten op orde zijn en onze bestuurders mogen geen beloning ontvangen.

Bovendien moeten wij steeds een actueel beleidsplan hebben. De ANBI-status betekent dus niet alleen dat je van je bijdrage fiscaal voordeel kunt hebben; het betekent ook dat jouw gift goed terecht komt. Wil je ons helpen? 

Via onderstaande button ontdek je op welke manieren dit kan.